Technician Bioprocessing

Over de functie:

Binnen de afdeling Manufacturing worden raw materials en alle componenten voor diagnostische kits aangemaakt, afgevuld, geëtiketteerd en finaal tot kits geassembleerd.

Als Technician sta je in voor het operationeel zelfstandig voorbereiden, plannen, uitvoeren, verwerken en rapporteren van producties van biologische grondstoffen (recombinante eiwitten, monoklonale en polyklonale antilichamen) die voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen en cGMP normen.

Je belangrijkste taken zijn:

 • Je bereidt eiwitproducties praktisch voor teneinde te verzekeren dat het operationele werk tijdig en volgens afspraken kan worden opgestart;
 • Je voert eiwitproducties nauwkeurig, technisch correct en volgens de afgesproken regels (inclusief kwaliteit en veiligheid) uit. Dit houdt ondermeer in:
  • groeien van hybridoma cellen onder aseptische condities,
  • zuiveren van recombinante eiwitten en monoklonale en polyklonale antilichamen via verschillende chromatografische technieken (affinitieitschromatografie, ion-exchange, …).
 • Je voert In Process Controles en Quality Controles uit teneinde biologische grondstoffen te leveren die aan alle specificaties voldoen;
 • Je verzorgt de productiedocumentatie teneinde het verloop, de resultaten, conclusies en interpretatie van de producties volledig traceerbaar weer te geven.

 
Profiel:

 • Je bent in het bezit van een Bachelor of Masterdiploma in een wetenschappelijke richting (biochemie, biotechnologie, biologie, of een gelijkaardige studierichting);
 • Je hebt ervaring met aseptische handelingen in een LAF en met zuiveringssystemen (bv. AKTA);
 • Je hebt kennis van courante chemische en biochemische labotechnieken (bv. eiwitconcentratie bepaling, SDS-PAGE, SEC, microscopie);
 • Je bent gedreven met grote zin voor nauwkeurigheid, zowel wat betreft uitvoering als schriftelijke rapportering. Je kunt zowel zelfstandig als in team opereren;
 • Je hebt goede mondelinge communicatievaardigheden: je kunt problemen toelichten met de leidinggevende of in groep bespreken;
 • Je hebt praktische organisatorische vaardigheden en weet van aanpakken;
 • Je beschikt over een basiskennis m.b.t. standaard Microsoft Office software;
 • Je beschikt over een basiskennis Engels.

 
Interesse?

Graag je motivatiebrief en CV via mail: melissa.moens@fujirebio.com of via: 09/329.15.48.

 
Werken bij Fujirebio

Onze medewerkers waarderen hun rijke job inhoud en zijn enthousiast over de autonome manier waarop ze hun job kunnen invullen.
Een open en informele sfeer op het bedrijf zorgt voor een resultaatgerichte en dynamische samenwerking tussen onze wetenschappelijke, operationele, commerciële en ondersteunende teams. Om deze samenwerking en de persoonlijke groei van de teamleden te ondersteunen, bieden wij iedereen de mogelijkheid hun kennis, vaardigheden en talenten verder te ontwikkelen.

 
Over Fujirebio

Dankzij de gedrevenheid en het engagement van onze medewerkers leveren we bij Fujirebio Europe (het vroegere Innogenetics), innovatieve oplossingen aan de gezondheidszorg, elke dag opnieuw, waar ook ter wereld.

Artsen stellen met onze kwaliteitsvolle producten snel en accuraat diagnoses in verschillende ziektedomeinen zoals infectieziekten (vb Hepatitis C, HIV) en neurologische aandoeningen (vb. ziekte van Alzheimer) om nadien de gepaste behandeling te kunnen opstarten. We streven ernaar in elk ziektedomein de beste oplossing aan te bieden.

De ontwikkeling en productie van onze diagnostische testen gebeurt op onze site in Gent en in Tokio waarna deze door onze commerciële teams wereldwijd verkocht worden aan ziekenhuizen en klinische labo’s.

Wij behoren tot een internationale groep (H.U. Group) met vestigingen en collega’s in Azië, Europa en de US. Op de Europese hoofdzetel in Gent zijn 145 mensen tewerkgesteld. Onze Europese filialen tellen samen 50 medewerkers. Een kleine internationale familie dus, waar verschillende culturen samenkomen en het niet moeilijk is om elkaar te leren kennen!

Apply for this job!

Apply now